Razmena resora: Vulin na čelu vojske, Đorđević ide u Ministarstvo rada

Vučićevi ministri Aleksandar Vulin i Zoran Đorđević zameniće funkcije - prvi se seli na čelo Ministarstva odbrane, drugi u Ministarstvo rada.

Ministar odbrane Zoran Đorđević potvrdio je da će u vladi Ane Brnabić preuzeti ministarstvo koje je do sada vodio Aleksandar Vulin.

"Velika mi je čast što me je buduća premijerka Ana Brnabić zvala da budem deo njenog tima. U novoj vladi mi je poveren resor za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanaja. Sa velikim zadovoljstvom ću prihvatiti ponudu, jer to govori da sam savesno, odgovorno i vredno radio svoj posao kao ministar odbrane. Kao finansista po profesiji, mogu da dam značajan doprinos i ovom ministarstvu, kao što sam to radio i u Ministarstvu odbrane. Bez obzira na to što vođenje ovih ministarstava deluje različito, ovi sektori se prepliću u potrebi za snažnom finansijskom kontrolom i stabilnošću, što je jedan od prioriteta Vlade Srbije u borbi za ekonomski jaku Srbiju i za bolji standard naših građana", naveo je ministar Đorđević.

Skupština Srbije usvojila je juče izmene i dopune Zakona o ministarstvima, kojima je predviđeno osnivanje dva nova ministarstva - zaštite životne sredine i za evropske integracije.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: