Šapić: Posle izbora može saradnja sa SNS

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić je rekao da želi da bude gradonačelnik Beograda, a da pre izbora neće ulaziti ni u kakvu koaliciju, pa ni sa Draganom Đilasom, ukoliko on odluči da uđe u izbornu trku. Posle izbora, kaže, moguća je saradnja sa svima, i sa SNS.

Šapić kaže da će se kandidovati ispred grupe građana na čijem je čelu. "Praktično sam sebe ću kandidovati, izaći ću bez predizborne koalicije", rekao je gostujući u Novom danu.

Kaže da nije razgovarao ni sa predstavnicima opozicije ili pozicije o nekakvoj koaliciji pre izbora. Posle izbora spreman je, kaže, da razgovara sa svima. "Mislim da je fer da nakon izbornih rezultata sednemo i razgovaramo u kom pravcu idemo", navodi i dodaje da ne vidi problem da se razgovara s bilo kim.

Želim da budem gradonačelnik Beograda i to sam jasno rekao i neću da budem sekundant bilo čiji, da trgujem s funkcijama, naveo je.

Šapić navodi da će se, ukoliko ne dobije podršku građana prestonice, vratiti na Novi Beograd gde će završiti mandat, i ističe da ne želi da bude neki gradski menadžer ili da obavlja neke druge funkcije u Gradu.

Upitan o sporenju sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem, a u vezi sa objektima na Savskom nasipu, kaže da je verovatno razlog "napada gradskog menadžera" to što će mu biti konkurencija na izborima. Smatra logičnim da Vesić, koji je u gradskoj vlasti, bude nosilac liste SNS na beogradskim izborima.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: