Saša Janković: Nikad nisam ratovao u BiH, laži širi čovek iz LDP

Nikada, nijednog dana, nisam učestvovao u bilo kakvim ratnim dejstvima u Bosni i Hercegovini, niti bilo gde drugo.

Odluku o odlasku na komemoraciju ću doneti imajući prvenstveno u vidu pijetet prema žrtvama, nužnost prevazilaženja ratne prošlosti i interese dobrosusedstva, kaže za Danas Saša Janković, lider Pokreta slobodnih građana, odgovarajući na pitanje da li je i kada bio na ratištu i da li i dalje očekuje zvaničan poziv za odlazak u Srebrenicu.

Janković navodi da je javno više puta rekao da je 1991. i 1992. (tada je imao 21, odnosno 22 godine) bio mobilisan u ratnu jedinicu Vojske Jugoslavije na ratište u Hrvatskoj.

- U intervjuu Vremenu pod naslovom "Zašto im smetam", objasnio sam detaljno okolnosti mobilizacije, a javnosti sam prezentovao i potvrde sa datumima učešća u ratu. Intervju je dostupan na internetu. Nikada, nijednog dana, nisam učestvovao u bilo kakvim ratnim dejstvima u Bosni i Hercegovini, niti bilo gde drugo. Predsednik organizacionog odbora komemoracije u Potočarima Ćamil Duraković rekao mi je u neposrednom razgovoru da mu je Kenan Hajdarević iz Liberalno-demokratske partije, kada ih je Duraković zvao da bi u Potočare pozvao Čedomira Jovanovića, "usput" napomenuo da sam ratovao u Bijeljini sa Arkanom. Ta okolnost svakom ko poznaje političke prilike u Srbiji dovoljno govori o prirodi ove bezočne laži, koju su spremno preneli medijski saradnici neoradikalne vlasti u Srbiji - Informer i Srpski Telegraf, navodi Janković.

Kako dodaje, "ne treba ni govoriti koliko je nisko i ružno koristiti medijsku pažnju koju imaju srebreničke žrtve za pokušaj diskreditacije očigledno najvećeg protivnika ovdašnje vlasti i njenih satelita. Iz poštovanja prema njima, time ovu diskusiju završavam".

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: