Šef niškog aerodroma i dalje ćuti o menadžeru za bezbednost

Miinistarka Zorana Mihajlović u četvrtak je prilikom posete Nišu otvorila i rekonstruisanu zgradu aerodroma. To je, inače, aerodrom s najvećim rastom saobraćaja i putnika u regionu. Preko niškog "Konstantina Velikog " do pre dve godine letelo je 1.200 putnika godišnje, a od početka ove 140.000.

Zgrada, oštećena u bombardovanju 1999, rekonstruisana je spolja, proširen terminal, a ispred nje traju radovi na proširenju parkinga. Veće su potrebe, jer je broj putnika sada 90 puta veći nego pre dve godine:

„Da zajednički u budućnosti ulažemo i stvaramo uslove da u pravom smislu ovo bude regionalni aerodrom“, kaže Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Ministarka najavljuje pomoć za dodatnu opremu i širenje kapaciteta. Sadašnji nisu dovoljni ako se realizuje plan da za tri godine preko Niša leti više od pola miliona putnika:

„Videćemo, možda bude i više. Suština je da je ovo zaista regionalni aerodrom i Niš veoma važan za celu Srbiju i zapadni balkan“, kaže Zorana Mihajlović, ministarka za saobraćaj i infrastrukturu.

Do danas je direktor Aerodroma izbegavao i nije odgovarao na novinarska pitanja u vezi sa postavljanjem profesorke fizičkog vaspitanja na mesto menadžera za bezbednost na Aerodromu. I danas je odgovora htela da ga poštedi i ministarka:

„Kad pričamo o bezbednosti svi mogu da budu sigurni, a o sistematizaciji, ja kao potpredsednica nemam nameru time da se bavim“.

Novinari: A možemo li da čujemo direktora, kolege nemaju priliku da mu ta pitanja postave.

Mihajlović: Čuli ste odgovor od mene.

Direktor je ipak odlučio da sam odgovori, ali ne i na prethodno postavljana pitanja kako se o bezbednosti brine neko bez ikakvog prethodnog iskustva u poslovima bezbednosti i tvrdnje da je, da bi ona bila postavljena promenjena i sistematizacija.

„Što se tiče bezbednosti, nemojte se sekirati. Na najvišem nivou ste obezbeđeni na niškom aerodromu“, kazao je Vladica Đurđanović, direktor Aerodroma.

Bezbednost na najvišem nivou, kaže direktor. Da bi i nivo usluga bio veći, od Vlade obećana pomoć od 6.5 miliona evra.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: