Sindikat: Užasni uslovi smeštaja policajaca u Nišu

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije po ko zna koji put mora da upozori vrh MUP Srbije da za policajce koji su na terenu obezbedi adekvatan smeštaj.

Kako navode, nakon užasavajućih uslova smeštaja u Kopnenoj zoni bezbednosti i u jedinicama koje rade u migrantskoj krizi, sindikatu se se obratile kolege iz Vatrogasnih jedinica koje su poslate u Niš povodom Dana policije 4. juna.

"Mi ne tražimo da budemo smešteni u hotelima, ali minimum standarda, barem sanitarnih i higijenskih uslova mora da bude ispunjen, a ne da policajci spavaju u poluraspadnutim zgradama i spavaonicama, te da koriste čučavce u 21. veku", navodi sindikat u saopštenju.

Dodaju da su vatrogasci smešteni u jednoj niškoj kasarnu koja očigledno nije ona u kojoj su ministri prošle godine trebali da spavaju. "Kasarna u kojoj se vatrogasci nalaze do nedelje, je najblaže rečeno užasavajuća, što možete videti iz fotografija u prilogu. Šta ćemo onda proslavljati 4. juna, ako nam policajci žive u ponižavajućim uslovima. Da li je to Dan policije ili Dan poniženja policije", kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: