Siniša Mali: Radujem se izveštaju o Savamali

Radujem se izveštaju, i kada bude dostupan javnosti, kad se bude videlo šta se i kako tamo desilo, nadam se, ako mene nema tamo, da će mi se neko od vas izviniti zbog svega što sam prošao proteklih godinu dana, rekao je gradončelnik Siniša Mali o izveštaju MUP-a o rušenju u Savamali koji je prosleđen tužilaštvu.

Direkcija policije Ministarstva unutrašnjih poslova dostavila je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu izveštaj povodom svih zahteva ovog tužilaštva u vezi sa slučajem rušenja nelegalnih objekata u Hercegovačkoj ulici, saopšteno je iz MUP-a Srbije. U Višem javnom tužilaštvu su za N1 potvrdili da su dobili izveštaj MUP-a.

Novinarka N1 upitala je Sinišu Malog da li njega ima u tom izveštaju, na šta je on rekao da ne zna. Na pitanje da li je ili nije bio u nekoj vezi sa Savamalom, odgovorio je da ga ne stavlja u neprijatnu situaciju, odnosno da treba ostaviti nadležnima da odrade svoj deo posla.

"Ne brinite vi za to, ja večno gradonačelnik neću biti sigurno. Ali ja kad odem iz ovog grada, ostaviću i sređene javne finansije, i vraćene stotine miliona evra Đilasovih dugova, i smanjen deficit i sređena javna preduzeća i preko 500 gradilišta... Beograd na vodi, Ikea, Hilton... Meni mandat ističe u aprilu naredne godine, ali iza mene ostaju rezultati", rekao je Mali.

Balša Božović (DS) je komentarisao to što je Siniša Mali ranije izjavio da je ostavka njegov lični čin. On je naveo da ni postavljanje njega na mesto gradonačelnika nije bio njegov lični čin, pa ne može ni to. Dodao je i da nije dovoljno da ode samo gradonačelnik, jer će "iza njega ostati neko mnogo gori, a to je Goran Vesić, koji zapravo upravlja gradom".

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: