Sisačka gradonačelnica: Bandić licemjerno dolazi tu među nas i polaže vijence, a nagrade daje ustaškim falsifikatorima

Govor je na svečanosti u Brezovici, na  obilježavanju Dana antifašističke borbe održala i gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček, koja je tom prilikom prozvala i prisutnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da skuplja političke poene na Danu antifašističke borbe, dok istodobno u Zagrebu nagrađuje Jakova Sedlara.

"Relativiziranje ustaških zločina otišlo je tako daleko da neki samoproklamirani antifašisti nagrađuju glavnog falsifikatora i krivotvoritelja ustaške sramote i daju im nagradu grada, a onda licemjerno dolaze tu među nas i polažu vijence", kazala je Ikić Baniček.

"Ne može se biti antifašist prema potrebi. Ili si antifašist ili si fašist! Ili si za antifašizam, ili promičeš fašističke ideje i vrijednosti. Sredina ne postoji, nema srednjeg puta kojim bi neki oportunisti koji se ne žele zamjeriti niti jednima ni drugima htjeli ići", dodala je. "Tko se nije spreman oduprijeti današnjim filofašistima, ne negira samo hrvatski Ustav, već i temeljne civilizacijske vrijednosti".

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: