Sporni dijelovi Modrićevog svjedočenja kojim se bavi DORH

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku otvorilo je istragu protiv Luke Modrića. Nakon njegovog svjedočenja na suđenju braći Mamić i ostalima prošlog tjedna u Osijeku, DORH ima osnovanu sumnju da je prilikom svjedočenja Modrić počinio kazneno djelo protiv pravosuđa davanjem lažnog iskaza!

"Luka Modrić, morate govoriti istinu, lažno svjedočenje je kazneno djelo - razumijete li", upitan je naš nogometaš na sudu. Njegov odgovor glasio je: "Razumijem."

Dobro je razumio, pa je DORH otvorio istragu protiv Modrića jer osnovane sumnja na lažni iskaz jer na sudu nije ponovio ono što je rekao USKOK-u u iskazu u ljeto 2015. godine. Na suđenju Mamićima u Osijeku prošlog tjedna Modrić kao svjedok nije briljirao. Vlastitu izjavu USKOK-u - da s Mamićem nije u pisanoj formi dogovorio novčani iznos od transfera prvo je opravdavao.

Nakon Modrićeva svjedočenja Mamić mu je odao priznanje: "Njegov iskaz je nešto najdivije, najpoštenije što je ikad bilo, njemu su jednostavno uvalili jednu rečenicu koju nikad nije rekao, vidjeli ste danas da je rekao - to jednostavno nije istina, to je laž." Mamić je ocjenio da Modrić nije promijenio iskaz iz USKOK-a već je, smatra, svjedočeći rekao upravo suprotno.

Podsjetimo, Mamiću se u Osijeku sudi zajedno s njegovim bratom Zoranom, bivšim direktorom Dinama Damirom Vrbanovićem te poreznikom Milanom Pernarom zbog optužbi da su Dinamo izvlačenjem novca oštetili za malo manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: