U restoranu na Novom Beogradu uhapšeno 12 osoba

Dvanaest osoba uhapšeno je oko 17 sati u jednom restoranu na Novom Beogradu, preneli su beogradski mediji.

"Blic" saznaje da su privedeni članovi crnogorskog kriminalnog "Škaljarskog klana", koji je i u Srbiji i u Crnoj Gori povezan sa ubistvima i trgovinom narkotika.

Kako piše "Blic", na očigled osoblja restorana pohapšeni su gosti koji su sedeli u lokalu.

"Njih dvanaestorica samo što su seli, niotkuda stvorila su se ispred restorana tri džipa specijalne jedinice. Odmah su došli do njih, pretresli ih i uhapsili", rekao je jedan od očevidaca.

Kako saznaje Blic, kod njih je pronađeno oružje, a patrola ih je, najverovatnije pratila do restorana. Kako kažu gosti restorana, uhapšene niko nije poznavao, niti ih viđao ranije u lokalu.

Privedeni su članovi crnogorskog "Škaljarskog" kriminalnog klana i osobe bliske tom klanu, koji je u Srbiji i Crnoj Gori povezan sa ubistvima i trgovinom narkotika. Takođe, pronađena su dva pištolja u nelegalnom posedu.

Uhapšeni su Aleksandar J, Milan P, Ilija Z, Mališa V, Nemanja B, Mitar M, Miloš N, Marko P, Nemanja N. i Zvonimir K.

"Škaljarci" su formirani u Kotoru, nakon što je nastao raskol u kriminalnoj grupi koja je švercovala kokain zajedno sve do 2014. Tada je u španskom gradu Valensiji nestalo 300 kilograma kokaina, nakon čega je počeo rat između "škaljaraca" i takozvanog "kavačkog" klana iz Kotora.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: