Đukanović: Ukoliko ne bude 128 glasova, novi izbori; Palma: Ne menjam odluku

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović izjavio je da će se, ako u Skupštini Srbije za izbor nove vlade na čelu sa Anom Brnabić ne bude glasalo minimum 128 poslanika sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", ići na vanredne parlamentarne izbore, piše "Politika".

Đukanović, koji je i član Predsedništva SNS je rekao da ako za izbor nove vlade nemaju podršku svih ljudi sa liste Srbija pobeđuje onda treba ići na izbore. 

"Sa ovom listom smo na parlamentarnim izborima prošle godine osvojili 131 mandat, u međuvremenu su otišla dva poslanika Nove Srbije i ima nas 129 sada. Odluka je da ako ne budemo imali minimum 128 glasova sa naše liste idemo na izbore. Možemo, naravno da imamo većinu sa socijalistima i s nekima, ali nemoralno bi bilo da nastavimo dalje ako nas naša lista ne podržava", rekao je za Đukanović.

On je rekao da ako neko ne glasa za vladu onda ne može više biti deo vladajuće koalicije.

"Ako ne glasaš za vladu, znači da si opozicija, to je neka logika. Ako se gospodin (lider Jedinstvene Srbije Dragan) Marković tako opredeli, srećan mu put, prelazi u opozicione redove", rekao je Đukanović.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković rekao je za list "Politika" da neće promeniti svoju odluku i da poslanici JS neće glasati za izbor Ane Brnabić na mesto premijera.

On je rekao i da ga niko nije zvao i da niko nije vršio pritisak na njega. "Stav SPS da glasa za Anu Brnabić je legitiman, kao što je legitiman i moj stav da ne glasam za nju. Da svi mislimo isto, bili bismo u jednoj partiji... Jedinstvena Srbija je u koaliciji sa SPS-om već devet godina i u tom periodu smo imali razlitiče stavove o nekim pitanjima, nije ovo prvi put", rekao je Marković.

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je juče da će poslanici te partije glasati za izbor Ane Brnabić na mesto premijera.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: