Vesić: Muzički stručnjaci biraće numere za fontanu

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će muzička fontana na Trgu Slavija, čije je vrednost oko 1,8 miliona evra, početi danas, a da će potom uslediti uređenje parka s bistom vođe srpskih socijalista s početka 20. veka Dimitrija Tucovića.

On je za televiziju Pink rekao da će komisija muzičkih stručnjaka odlučiti o muzici koja će biti emitovana dva puta dnevno – radnim danima od 9.00 do 11.00 i od 20.00 do 22 časa, a vikendom od 9.00 do 12.00 i od 18.00 do 22 sata.

Vesić je najavio da uskoro počinje rekonstrukcija kolovozne konstrukcije i trotoara, a da će autobusi u ovoj saobraćajnoj zoni imati posebnu traku.

"Ovaj deo grada biće potpuno drugačiji i siguran sam da ćemo svi biti ponosni na to", rekao je Vesić i naveo da se u Beogradu sređuju fasade i stvaranju nove pešačke zone.

Istakao je da će rekonstrukcija garaže na Obilićevom vencu biti završena do 1. jula, a deo Ulice Maršala Birjuzova do stepeništa ka Zelenom vencu biće gotov do 1. avgusta, a treći deo, od Zelenog venca do Sremske, krajem ove ili početkom sledeće godine.

"Infrastrukturni objekti olakšavaju život građanima, poput novog bulevara kojim se povezuje Tošin bunar i Most na Adi, zatim obilaznica, unutrašnji magistralni prsten, tunel ka Bulevaru Despota Stefana", rekao je Vesić i dodao da su ove godine za uređenje građevinskog zemljišta izdate dozvole za 515.000 kvadratnih metara.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: