Vulin: Mogu na Kosovo kad hoću

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da može da ide na Kosovo i Metohiju, u bilo koji grad, "kada god hoće, da može da uđe, izađe i da prištinske vlasti o tome ili ne znaju ništa i da ne mogu da ga spreče".

Ovo je u kratkom roku četvrti put da mi je Priština zabranila da dolazim, odnosno četvrti put da su prekršili Briselski sporazum i da su prekršili sva dogovorena pravila ponašanja, rekao je Vulin novinarima, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Priština odlično zna da ja mogu da dođem na prostor Kosova i Metohije kada god hoću, u bilo koji grad, naravno, bez bilo kakvog pitanja, dodao je on.

Vulin je napomenuo da je "nebrojeno puta dokazao" da može da dođe u Kosovsku Mitrovicu, kao što može da dođe i u Prištinu, može da uđe, izađe i da oni o tome ili ne znaju ništa, ili da ne mogu da ga spreče.

Ovo je njihov pokušaj da izazovu incident, da ja dođem i da onda čitavu svoju priču o velikoj Albaniji, etničkom čišćenju, svo nasilje kojim se služe, mržnju koju izlivaju na srpski narod - opravdaju jednim mojim dolaskom na Kosovo i Metohiju, rekao je Vulin.

Siguran sam da će Srbi glasati za Srpsku listu, siguran sam da će imati svih 10 poslanika i da bez predstavnika Srpske liste neće biti moguće formirati bilo kakve institucije u Prištini. A, onda ćemo razgovarati i o ovome što sada rade i o nekim budućim potezima, predočio je Vulin.  

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: