Beograd je Boing 747 koji Vučić ne zna da vozi

Narodna poslanica Dijana Vukomanović smatra da bi opozicija mogla da se ujedini za izbore u Beogradu posle, kako je rekla, bolnog iskustva sa predsedničkim izborima. Opozicija, prema njenim rečima, treba i da učestvuje u dijalogu o Kosovu koji je najavio predsednik Vučić, jer je legitimni predstavnik milion građana i njen glas treba da se čuje.

Dijana Vukomanović se u Novom danu televizije N1 osvrnula na intervju Vuka Jeremića “Blicu”, u kojem je bivši šef diplomatije čiju je kandidaturu podržala na proteklim predsedničkim izborima, rekao da je važno da opozicija na izbore u Beogradu izađe u jednoj koloni.

Vukomanović veruje da je opozicija svoju lekciju naučila još krajem 90-ih kada je prerasla u koaliciju DOS i pobedila na izborima 2000. Protiv konglomerata stranaka oko SNS-a logično je boriti se samo u jednoj koloni, poručuje ona.

"Predsednički izbori bili su pokazna vežba koliko je pogrešno ići u više kolona. Vučiću i strankama oko njega možete parirati jedino konglomeratom. Jedino bi ta bitka bili prsa u prsa, ovako je kao Gulever i Liliputanci”, slikovito je objasnila Vukomanović.

Uverena je i da opozicija u tom slučaju može da pobedi u Beogradu, što prema njenim rečima, pokazuje iskustvo iz 1996/97 kada je udružena opozicija pobedila na izborima u Beogradu i još nekoliko destina gradova u Srbiji. Kaže i da su joj kolege iz SPS-a, čiji je član donedavno bila, pričale kako se tada u stranci govorilo: “Pustite opoziciju, Beograd je 'boing 747' koji opozicija ne zna da vozi”.

“Beograd jeste 'boing 747' koji Vučić i njegovi saradnici ne znaju da voze”, konstatuje Vukomanović i ističe da se opozicija u glavnom gradu ne bori za parčiće vlasti, već da žele da stvore prestonicu 21. veka u kojoj će se rešavati životna pitanja, poput vodovoda, kanalizacije, socijalne zaštite…

Gošća Novog dana poručuje i da opozicioni lideri treba da prevaziđu svoje sujete i ujedine se za izbore u glavnom gradu, jer je bitka za Beograd, prema njenim rečima, civilizacijska bitka i borba za viši interes.

“Moramo primeniti sve metode, naravno nenasilne, i biti mudri i svrstati se u jednu kolonu (...) Mogu biti zadovoljeni svi apeteti. Ovo je civilizacijska bitka za Beograd (...) Razgovramo svaki dan u parlamentu, vode se ti razgovori, i za vrućim letom, vruća politička jesen je pred nama. Krenuće to dinamičnim tempom”, uverena je ona.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: