Branko Ružić i dalje provocira, Vulin tempirana bomba

Branko Ružić novo je lice u Vladi Srbije, a gošća Novog dana, novinarka Biljana Lukuć, smatra da je on za svoje ćutanje nagrađen ministarstvom koje je do nedavno vodila premijerka Ana Brnabić. Lukić veruje da je Ružićevo postavljenje lekcija za botove da se poltronstvo ne isplati uvek, a da on i pored "nagrade" provocira kupovinom aparata za kafu.

Branko Ružić je svojoj prethodnici, a sada premijerki, poklonio aparat za kafu prilikom primopredaje dužnosti u Ministarstvu za lokalnu samoupravu i državnu upravu. Iako je njegovo objašnjenje bilo da kafa treba da pomogne Ani Brnabić u obimnom poslu koji je čeka, mnoge je ovaj potez podsetio da stripove Marka Simborca u kojima je nekadašnji premijer Mirko Cvetković bio predstavljen kako kafe kuvarica.

Gošća Novog dana kaže da je Ružić "sjajna lekcija za napredne botove" da se poltronstvo ne isplati.

"Ne mislim samo na pešadiju sa društvenih mreža, već i na ove iz Vučićeve vlade. Ružić je glumio opoziciju ili je bio opozicija u poziciji i imao hrabre istupe kao neko ko misli svojom glavom. Njemu je plaćeno ćutanje nagrađen. I evo ga, on opet izleće, kupuje aparat pa se ne zna na šta je mislio - ustaješ rano ili bićeš kafe kuvarica, ostaje da se razmisli. Da sam naprednjak razmislila bih da li se to klečanje isplati", objašnjava Lukić.

Kada je u pitanju novi ministar odbrane, Aleksandar Vulin, Biljana Lukić kaže da je on tempirana bomba.

Izjavu predsednika države Aleksandra Vučića u Dubrovniku, da je on vrhovni komandant oružanih snaga, a da će Vulin raditi u skladu sa programima vlade, Lukić poredi sa scenom iz filma Ko to tamo peva u kojoj Pavle Vujisić smiruje putnike u autobusu i govori da je Aleksandar Berček super sin.

"Mislim da Vučić svesno bira saradnike koji izazivaju mučninu čim otvore usta i koji su apsolutno nekompetentni za bilo šta. Tako da će sada Vulinom da preti, on je tempirana bomba van sebe i svog okruženja".

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: