Ćulibrk: Fijat ne plaća doprinose, dividendu, porez na dobit

Svaka vlada Srbije, od Mirka Cvetkovića pa na dalje, dala je Fijatu u Kragujevcu neke povlastice potpisujući izmene i dopune sporazuma sa tom kompanijom, rekao je glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk, gostujući u Novom danu. On otkriva da Fijat državi ne plaća poreze i doprinose, porez na dobit, ali ni dividendu.

Radnici Fijata su posle tronedeljnog štrajka izborili veće plate, a Ćulibrk kaže da nijedna strana nema pravo na zadovoljstvo.

On ističe da je na zaposlene u Fijatu vršen ogroman pritisak da će biti odgovorni ako Fijat odluči da ode i 10 do 15 hiljada zaposlenih ostane bez posla i dodaje da su radnici sve radili po zakonu - prvo su najavili štrajk, a potom imali štrajk upozorenja. A ako je na nekoga trebalo vršiti pritisak, onda je to bio Fijat, kaže gost Ćulibrk.

"Mi smo čekali tri nedelje da posreduje vlada, a to je privatna firma. Vlada s jedne strane kaže mi nemamo veze s tim, zato što ne naplaćuje porez na dobit, svoj deo dividende od profita, ne naplaćuje poreze i doprinose, i ona kaže mi s tim nemamo veze. To nisu desetine miliona evra, to su više stotina miliona evra. Ima i te kako s tim vlada veze", kaže Ćulibrk.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: