Direktor škole zaposlio porodicu jer "nije imao ko da radi"

Agencija za borbu protiv korupcije predložila je smenu Metodija Čipeva, direktora Osnovne škole iz Bosilegrada "Georgi Dimitrov", jer je zaposlio svog sina, brata od tetke i zeta. Čipev se žalio na odluku navodeći da je morao da zaposli članove porodice jer niko ne želi da dođe u Bosilegrad da radi.

Direktor škole kaže da je sporan stav Agencija da je sukob interesa to što je posao ložača u školi dobio njegov brat od tetke. Čipev kaže da je konkurs bio raspisan, a da se samo rođak prijavio za posao, objavile su Južne vesti.

"Niko se nije javio na taj konkurs. E, sad, ja sam u problemu i ako primim i ako ne primim. Ako ne primim, nemam ložača, ako primim onda sam u sukobu interesa", rekao je Čipev.

Dodaje da je svestan da je Agencija u pravu što se tiče njegovog sina, koji je dobio posao stručnog saradnika logopeda-defektologa i zeta koji je zaposlen kao nastavnik građanskog vaspitanja. Međutim, kaže da su oni zaposleni van konkursa “zbog hitnosti posla i zabrane zapošljavanja”.

"Pa sad je zabrana zapošljavanja u celoj Srbiji, tako da nismo mogli da raspišemo konkurs. Ali zbog hitnosti, jer nam fali kadar, morali smo da zaposlimo i njih dvojicu. Ja znam da sam u sukobu interesa tu, ali šta da radim? Niko neće da živi i radi u Bosilegadu", ističe Čipev.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: