Dušan Teodorović: Opozicija mora da ponudi nove ideje

Akademik i nekadašnji član Pokreta slobodnih građana Dušan Teodorović izjavio je da se nije odrekao političkog angažmana i ukazao da opozicija glasačima mora da ponudi nove ideje.

"Nove ideje bi trebalo da artikulišu nova politička lica", kazao je Teodorović koji je napustio Pokret slobodnih građana na čijem čelu je Saša Janković.

Teodorović je kao jedan od razloga za napuštanje pokreta u čijem je osnivanju učestvovao, naveo i to što je, kako je ocenio, taj pokret napustila energija koja je vladala pre predsedničkih izbora, a ideja "jedan od nas" bledela i pretvarala se u ideju "jedan".

"Mislim i da nije bilo dovoljno hrabrosti da se uđe u žešće proteste zbog izborne krađe i da se ide u direktnu konfrontaciju sa režimom Aleksandra Vučića", kazao je Teodorović.

On je kritikovao to što nije bilo aktivne podrške studentskim protestima koji su organizovani posle parlamentarnih izbora.

"Nismo bili zajedno sa demonstrantima u 10 sati prilikom polaganja zakletve čoveka koji je pokrao drugi izborni krug, iako smo u predsedničkoj kampanji obećali da nećemo da dozvolimo krađu nijednog glasa", kazao je Teodorović.

Komentarišući izbor nove, Vlade Teodorović je ocenio da je to zapravo "stara vlada, vlada lažnih diploma, lažnih biografija i promešanih resora".

"Ne verujem Vladi Srbije sve dok nastavljaju s pevanjem. Nažalost, jasno je da je gospođi Brnabić vladu sastavio gospodin Vučić".

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: