GLAS mora vikati inače će brzo zanijemiti

Vikat ćemo glasno, poručila je predsjednica najnovije stranke Građansko-liberalnog saveza Anka Mrak Taritaš ističući kao svoje prioritete pravo žene na izbor, LGBTQ zajednicu, reviziju Vatikanskih ugovora, izbor predsjednika RH u Saboru...

Prava je šteta da GLAS i njegova liderica nisu iskoristili aktualni trenutak i već na svom početku artikulirali svoje ambicije još glasnije i jasnije te iz petnih žila povikali: Želimo biti predvodnici antihadezeovske koalicije! Svaka oporbena stranka koja to ne želi postati ili za to nema snage na hrvatskoj političkoj sceni je suvišna i samo povećava statistiku ljevičarskih luzerskih projekata poput ORaH-a, Naprijed Hrvatska, Nove ljevice i sličnih.

Sve je to OK s multikulturalnosti, sekularnosti, seksualnosti i svime što pristojna građanska stranka proistekla iz Hrvatske narodne stranke baštini i s pravom nasljeđuje. Ali ono što je danas potrebno kako bi se Hrvatska uistinu promijenila a ne još jednom interpretirala je okupljajuća i uporišna točka sposobna da sruši sve ono što HDZ danas predstavlja. Barem bi to trebalo biti jasno Anki Mrak Taritaš koja je Zagreb izgubila političkom prostitucijom.

I upravo na primjeru Zagreba GLAS je mogao povikati da će kada dođe na vlast vratiti ime Trgu maršala Tita u metropoli koji sada sahranjuje čudovišna hadezeovska koalicijska aždaja koja utjelovljuje donedavnog titoistu Milana Bandića, briselskog ćatu Andreja Plenkovića i HDZ-ove neoustaške otpadnike Zlatka Hasanbegovića i Brunu Esih! Ne trebaju biračkom tijelu, čija su polovica izborni apstinenti, opća mjesta i stereotipi o »vraćanju povjerenja u institucije države«, već konkretne mete, konkretni ciljevi.

Zato je GLAS trebao čim se rodio viknuti i pod svoju zastavu pozvati sve one kojima je puna kapa hadezeovštine koja briše čovjeka bez kojeg ne bi bilo današnje Hrvatske, a čuva »Za dom spremni« ploču u Jasenovcu, sve one kojima je jasno da je »Agrokor« samo nastavak privatizacijske pljačke s početka devedesetih u režiji HDZ-ovog političkog vrha i sljubljenih im tajkuna koji su kao paravan koristili Domovinski rat, baš kao što su sada Savudrijskom valom zamaskirali zakon o koncesijama kojim ćemo definitivno ostati bez posljednjih atributa suverenosti osim zastave i himne.

Trebao je GLAS odmah viknuti da je glas za HDZ glas za Ivicu Todorića, Zdravka Mamića, Velimira Bujanca, Josipa Klemma, Miroslava Kutlu, Ivu Sanadera, Vladimira Šeksa i Branimira Glavaša koji se sada ljube, mire i razmjenjuju knjige, jer je ovo njihova HDZ država iz koje svim tim zgađena i prestravljena mladost bježi glavom bez obzira.

Zato GLAS mora promovirati glasnost i ne smije biti »The Voice«, politički show za talentirane amatere koji čekaju svoju priliku. U tom će slučaju vrlo brzo zanijemiti.

Branko Mijić, kolumna za Novi list

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unaprijed smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: