Istraživanje: Za SNS 52,2 % građana, DS i PSG rame uz rame

Srpska napredna stranka (SNS) ima podršku 52,2 odsto građana Srbije, Socijalistička partija Srbije (SPS) 9,8 odsto, a Demokratska stranka (DS) 8 odsto građana, a Pokret slobodnih građana (PSG) Saše Jankovića podržava 7,9 odsto građana, rezultati su poslednjeg istraživanja javnog mnenja koje je obavila agencija Faktor plus.

Prema istraživanju obavljenom od 30. juna do 6. jula, Srpsku radikalnu stranku (SRS) podržava četiri odsto, a Partiju ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) 2,9 odsto.

Socijaldemorkatsku partiju Srbije (SDPS) Rasima LJajića i Pokret Dveri podržava po 2,9 odsto građana, a pokret Dosta je bilo (DJB) 2,8 odsto, rezultat je ankete na uzorku od 1.200 ispitanika.

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić rekao je da DS i PSG "faktički dele treće i četvrto mesto", a da u istraživanju nije postavljeno pitanje o političkoj partiji ili pokretu Vuka Jeremića, jer nije ni formirana.

Pejić je najavio da će, kada Jeremić bude osnovao stranku ili pokret, "sa zadovljstvom" u istraživanijima postavljati pitanje i o tome.

On je ocenio da rejting DS pokazuje da se ta stranka revitalizovala, a da je rejting PSG "dosta dobar" s obzirom na to da je taj pokret osnovan nedavno i da još nije u velikoj meri prepoznatljiv. Istakao je i da se od predsedničkih izbora nastavio pad rejtinga SRS i DJB.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: