Kvorum zakočio formiranje komisije za doktorat Siniše Malog

Veće grupacije društveno-humanističkih nauka Univerziteta u Beogradu nije imenovalo jednog člana u stručnu komisiju za preispitivanje osporene doktorske disertacije gradonačelnika Beograda Siniše Malog, jer na sednici nije bilo kvoruma.

Predsednik Veća Vladimir Cvetković kaže da je problem sa kvorumom uobičajen za ovo doba godine i da to nema veze sa dnevnim redom sednice, na kojoj je trebalo da bude delegiran jedan član u stručnu komisiju FON-a.

Cvetković je rekao da će naredna sednica Veća biti održana u septembru. U međuvremenu bi trebalo da budu obavljene konsultacije sa nekim od stručnjaka iz oblasti iz koje je Mali doktorirao, kako bi se izbeglo da se sa imenovanjem oteže, a do toga bi moglo da dođe ukoliko bi Veće grupacija društveno-humanističkih nauka predložilo samoinicijativno kandidata, od koga bi naknadno tražilo saglasnost da se prihvati tog posla.

Kako je dnevni list Danas pisao, jednog člana u stručnu komisiju nije uspeo da delegira ni Nacionalni savet za visoko obrazovanje, jer profesor Fakulteta političkih nauka Milan Jovanović nije prihvatio članstvo, pa će Savet novog kandidata predložiti na narednoj sednici, koja će biti održana najranije u septembru.

Dva kandidata u stručnu komisiju treba da imenuje FON, a zasad je izvesno učešće samo jednog profesora, i to stručnjaka iz Slovenije.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: