Nebojša Stefanović: Anđus je sitan reketaš, ne pravimo od njega zvezdu

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je za N1 da ne zna da li je snimak hapšenja Dejana Anđusa koji se pojavio u pojedinim medijima došao iz MUP-a.

Novinar Dejan Anđus uhapšen je krajem juna, zbog sumnje da je izvršio iznudu i da je od oštećenog preuzeo kovertu u kojoj je bilo 30.000 evra. Istog dana, pojedini mediji objavili su snimak Anđusa kako uzima belu kovertu, ali se ne zna ko je snimak napravio i pod kojim okolnostima.

Stefanović je za N1 rekao da su određeni snimci koji su se pojavili, nastali sa strane, i da ih nije snimila policija. “Što se tiče određenih snimaka jasno je da su nastali sa strane, da ih nije snimila policija. Snimke hapšenja imate iz policije. Policija snima svako hapšenje, upravo zbog toga da se ne bi pojavilo da smo nekog zloupotrebljavali ili nismo”, rekao je on.

Ministar kaže da policija nije zvanično objavila snimak hapšenja Anđusa i novinarki N1 poručio da pita “kolege iz medija odakle im ti snimci”.

“Što se tiče snimka hapšenja, policija ima snimak hapšenja. Da li je to taj snimak - ne znam, nisam upoređivao, stvarno nemam vremena da pregledam snimke da se bavim time. Kada radimo akcije, to radimo uz saglasnost tužioca. Dakle, kada su postupci u toku. Kada se završi, kada imamo neki razlog zbog čega to objavljujemo, mi to objavimo. Dakle, kada postoji ozbiljna društvena zainteresovanost za tako nešto. Anđus je sitan reketaš, nemojte da od njega pravimo neku medijsku zvezdu”, rekao je Stefanović.

Na konstataciju da on ne zna da li je objavljeni snimak MUP-ov i da ga to ne zanima, ministar je rekao: “Ne bavim se time, nije to moj posao”.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: