Pajtić: Naivno verovati da će zatupljenom narodu pući film

Bivši predsednik Demokratske stranke i Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da opozicija u Srbiji mora da ima "radikalno drugačiji pristup", jer će u suprotnom aktuelni režim "jako dugo trajati", a opozicija u tome biti saučesnik. Pajtić kaže da je naivno verovati da će osiromašenom i zatupljenom narodu pući film i dići se protiv režima.

"Mi više nemamo ni predsednika vlade ni predsednika države, mi imamo Vučića. Zato govorim opoziciji da je vreme za radikalno drugačiji pristup, za delegitimizaciju kvazi-institucija i kvazi-demokratije u Srbiji jer ovakav režim može jako dugo trajati", rekao je Pajtić u intervjuu za Dojče vele.

On je ocenio naivnom ideju da će osiromašenom, i kako je rekao, zatupljenom stanovništvu pući film pa će se dići da menja režim.

Prema njegovim rečima, aktuelni režim je u svojim rukama koncentrisao ne samo medije već i sve finansijske resurse i zabranio svakom poslovnom čoveku da pomisli da pomogne bilo kome u opoziciji.

"Nemoguće je porediti 2000. godinu, kada je ogromna logistika iz sveta pomogla medijima i nevladinim organizacijama da zajedno sa strankama podignu izlaznost. Danas imate režim koji se ne libi da kupi oko 300.000 do 400.000 glasova na svim izborima, i to iako nisu ugroženi. Oni neće imati problem da daju i 50 evra po glasu na sledećim izborima i ne vidim da dugoročno na ovaj način može da se ugrozi režim", kazao je Pajtić.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: