Pajtić: Zatupljeni smo, pogledajte šta nam rade preko Pinka i Informera, izjave koje daju vređaju inteligenciju ljudi

Pajtić smatra i da bi opozicija morala da napravi neke radikalne poteze kojima će postati vidljivija, a jedan od njih je izlazak i neučestvovanje u radu u Skupštini Srbije.

"Neophodno je da se iz tog parlamenta izađe, jer se daje legitimitet ovakvoj vlasti. Pritom su diskusije u parlamentu potpuno neprimerene i u to blato se uvlači i opozicija", rekao je Pajtić, koji je i bivši šef poslaničkog kluba DS u Skupštini Srbije.

Pajtić kaže da je ideja Aleksandra Vučića da se obesmisli i unizi parlament kao institucija.

"Mi govorimo o parlamentu kao da živimo u Švajcarskoj. To nije parlament, to je mesto u kojem se unižava institucija. Vučićeva ideja je da se parlament obezvredi da bi se reklo: ništa ne valja, ništa ne funkcioniše osim, naravno, Vučića", rekao je Pajtić.

"Ja sam pesimista ako se ne promeni situacija", rekao je i dodao da vladajuća koalicija "kupuje glasove, zastrašuje ljude, ima svoje medije, ima veliku bazu glasača koji se informiše na Pinku i u Informeru i koja je zatrovana". "Ti glasači neće da uskrate podršku Vučiću, potrebno je da podstaknete one koji su trenutno pasivni, koji su razočarani. Janković je uspeo da privuče deo tog sloja, ali to nije dovoljno", ocenio je Pajtić.

On je rekao da je stanovništvo "zatupljeno". "Zatupljeni smo, kako nismo, pogledajte šta nam rade, preko Pinka, Informera, izjave koje daju vređaju inteligenciju ljudi, ali niko ništa ne preduzima povodom toga. Ponašamo se kao stado, a ne kao građani", rekao je.

Govoreći o razlozima zbog kojih je otišao sa čela Demokratske stranke, Pajtić kaže da je smatrao da je "bilo vreme za neka nova lica", jer su takvo mišljenje izrazili i birači demokratske orijentacije, ali da njegov primer nisu pratili drugi.

"Svojim primerom sam pokazao da nije strašno povući se iz politike. Sada imam vremena da se bavim naukom, porodicom i svim onim stvarima kojima nisam mogao dok sam učestvovao u političkom životu. Ali ne vidim da su i drugi pošli mojim stopama, ne vidim nova lica", rekao je Pajtić i dodao da je i dalje član DS. On je rekao da bi predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković mogao da bude lider nove, ujedinjene opozicije.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: