Radnici Fijata: Mediji ne izveštavaju o štrajku

Predsednik štrajkačkog odbora kompanije Fijat Krajsler automobili (FCA) Zoran Marković rekao je da ga je ohrabrila izjava predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža o nužnosti da se postigne dogovor poslovodstva i radnika u štrajku i da je za celu privredu loše da ta fabrika ne radi.

"Ohrabrilo nas je da je neko nešto i progovorio, pa su to preneli i mediji. Većina medija o našem štrajku i ne izveštava", rekao je Marković i ukazao na, kako smatra, medijsku blokadu o štrajku, ćutanje kompanije o radničkim zahtevima, ali i pasivan odnos države, iako je suvlasnik firme.

Generalni štrajk oko 2.000 proizvodnih radnika iz obe smene u FCA počeo je prošle nedelje u utorak na njihovim radnim mestima u fabrici.

Zahtevi štrajkača su da se poveća bruto iznos osnovice zarade sa 38.000 na 50.000 dinara, reorganizacijom rada rasterete radnici koji sada obavljaju po nekoliko operacija, isplati bonus efikasnosti radnicima za 2016. godinu i pokriju troškovi prevoza kada nema javnog prevoza u Kragujevcu.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: