Radnici Fijata u štrajku: Pružamo ruku poslodavcu, a on ćuti

Zbog potpune obustave rada do sada je proizvedeno 2.640 automobila manje nego što je planirano, a obustavljena je i proizvodnja kod većine kooperanata u Industrijskoj zoni "Grošnica", koji matičnu fabriku snabdevaju delovima.

Predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Marković rekao je FoNetu da radnici "pružaju ruku poslodavcu" i da žele hitan početak pregovora o njihovim zahtevima, ali da "druga strana uporno ćuti".

Mi smo svesni ozbiljnosti situacije u kojoj se svi nalazimo i naša ruka je pružena poslodavcu za postizanje dogovora, ali nam je nejasno zbog čega se rukovodstvo fabrike oglušuje o naše apele za početak pregovora, kazao je Marković.

On je ponovio da će radnici istrajati u protestu sve dok poslodavac ne ispuni njihove zahteve, odnosno ne otpočne pregovore sa predstavnicima Štrajkačkog odbora.

Proizvodni radnici FCA su u generalnom štrajku od prošog utorka od kada traže povećanje bruto osnovice za obračun zarada na 50.000 dinara, drugačiju organizaciju posla radi rasterećenja radnika koji rade više operacija, isplatu ostvarenih bonusa efikasnosti i naknadu troškova prevoza za angažovanje van standardnog radnog vremena.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: