Radnici Gorenja od danas u štrajku, ako im ne ispune uslove

Radnici fabrike rashladnih uređaja Gorenje Valjevo danas će pokrenuti generalni štrajk ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi za povećanje zarada i bolje ulove za rad, preneo je portal Kolubarske.rs. Kompanija Gorenje saopštila je da pregovara o konkretnim predlozima koje su predstavnici sindikata izneli.

Radnici Gorenja u Valjevu pokrenuli su preksinoć štrajk nezadovoljni ishodom pregovora o povećanju zarada sa upravom kompanije Gorenje, nezvanično saznaje N1 u Valjevu.

Oni traže povećanje zarada od po 6.000 dinara, dok je uprava ponudila povećanje od 2.500 hiljade.

Radnici valjevskog Gorenja nezadovoljni su i lošim uslovima rada, odnosno visokim temperaturama u proizvodnim halama.

Kako je za N1 potvrđeno, radnici su se posle pregovora sindikata i uprave slovenačke kompanije rashladnih uređaja organizovali i prekinuli proizvodnju preksinoć oko 19 časova.

Nakon višečasovnog štrajka u koji je stupilo oko 600 radnika druge smene fabrike "Gorenje Valjevo", preksinoć je oko 22 časa ipak nastavljena proizvodnja, a radnici su menadžmentu dali rok do petka da se izjasni o njihovim zahtevima, pišu Kolubarske.

Kompanija Gorenje potvrdila je u procesu "socijalnog dijaloga i kolektivnog pregovaranja" došlo do kraće obustave rada u večernjim satima, nakon čega se proizvodnja normalno nastavila.

Zaposleni i menadžment aktvino pregovaraju o konkretnim predlozima koje su predstavnici sindikata izneli, navodi Gorenje i dodaje da će se ti razgovori intenzivirati u narednim danima "do pronalaska minimuma prihvatljivih uslova za sve strane uz nesmetani nastavak rada u svim fabričkim pogonima".

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: