Saveti kolektivnog ubice

Piše: Svetislav Basara, kolumna za dnevni list Danas

Vascelu prošlu noć presedeh gutajući bensedine i sa teškom strepnjom (bez imalo nade) čekajući da interventna brigada nahrupi kroz prozor u moje vekovno ognjište, pa da me u direktnom prenosu na TV Pinku uapsi, turi u bukagije i sprovede u Beogradsko veletužibapstvo.

Sve to zbog osnovane sumnje na teško krivično delo ( član taj, paragraf onaj) huškanja na masovno samoubistvo, za koje je zaprećena kazna od - do, bla, bla, bla.

Ako se pitate šta me je navelo da se pod starost odam masovnom zločinu, znajte da je u zločinački poduhvat prste umešala i moja omiljena žutara, Blic, koja je u sredu popodne na svoj internet sajt zapandrčila senzacionalistički naslov: BASARA PORUČUJE OPOZICIJI: ILI PLJUNITE VUČIĆU POD PROZOR ILI IZVRŠITE KOLEKTIVNO SAMOUBISTVO.

Jeste, fakat, tako sam doslovce napisao u Famoznom, nije Blic ništa slagao, ali, znate šta, za razliku od Famoznog, Blic je ozbiljan i uticajan, pa bi ga opozicionari serbski - pu, pu, pu, daleko bilo - mogli shvatiti ozbiljno i posledično se kolektivno samopoubijati ispred Novoprezidencijalnog Konaka, a gde će posle meni duša.

Ili koji bi me Dunav oprao ako bi neki viđeniji opozicionar - opet pu, pu, daleko bilo - pukim slučajem zamakao u saobraćajnoj, recimo, nesreći i šta bi moju omiljenu žutaru sprečilo da zapandrči i ovakav naslov: BASARA NAJAVIO SAMOUBISTVO TOG I TOG! VUČIĆ OBUSTAVIO ISTRAGU!

Ne dižem, naravno, moralnu paniku zbog toga što je Blic moju zajebantsku rečenicu predstavio kao manje-više ozbiljan predlog - ja to samo ćeram komendiju - ali držim da bi opozicionari više pažnje trebalo da poklone zajebantskom Famoznom nego ozbiljnom Blicu i Kuriru i da na kritike koje im sa ovog mesta upućujem ne reaguju bukom i besom, kao što na njihove kritike reaguju Vučič & Co.

Utuvite već jednom, opozicione dame i gospodo, da vaša borba nipošto nije (bar ne bi smela da bude) borba PROTIV Aleksandra Vučića - on je samo jedna od alotropskih modifikacija večnog vraćanja istog - nego borba ZA uspostavljanje jake države zasnovane na ustavnosti, zakonitosti i institucionalnosti koje će za sva vremena sprečavati uspon jakih autokratskih voždova još dok su u fazi ekspres lonca. Protiv Vučića mnogo efikasnije nego što to vi činite, radi vreme, a on (iako, izgleda, računa na večnost) daje sve od sebe da ga dodatno ubrza, samo ne znam zašto vi, opozicionari, arčite vreme na prazna prepičkavanja, umesto da ga upotrebite da opoziciono mačje jebalište preobrazite u praobraz Srbije kakva bi jednog dana (možda) mogla da bude, pa da onda skicu tog praobraza podastrete srpskom narodu i senatu. Poslušajte šta o tome kaže legendarni Grunf: ako kanite pobijediti, ne smijete izgubiti - pa onda čujte (i utuvite) šta vam kažem ja: ako kanite pobijediti Vučića, najprije morate pobijediti sebe.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: