Selaković: Vodimo politiku srpskog puta i srpske stolice

Generalni sekretar Kabineta predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je u Beloj Palanci da je predsednik Aleksandar Vučić tokom polaganja zakletve i inauguracionog govora jasno izneo stav o međunarodnim odnosima Srbije i putu evropskih integracija, i o odnosu s drugim "tradicionalnim partnerima" kao što su Rusija i Kina.

"Samo neka se podseti tog govora", rekao je Selaković odgovarajući na pitanje da li će se predsednik oglasiti posle nedavne izjave nove premijerke Ane Brnabić da će Srbija, ako bude morala, izabrati Uniju, a ne Rusiju.

Selaković je rekao da je Vučić u govoru "jasno rekao koji je put Srbije".

"Mi nemamo ni ruske, ni američke, ni briselske vlade, mi imamo srpsku vladu koja suvereno vodi svoju politiku, a to nije politika sedenja na dve stolice, jednoj zapadnoj i jednoj istočnoj, to je politika srpskog puta i srpske stolice. Mislim da je to bilo potpuno jasno. Bio bih zadovoljan da smo 31. maja imali priliku da u poslaničkim klupama zaista imamo sve predstavnike opozicije u vreme kada je predsednik držao govor koji je trasirao put vođenja politike tokom njegovog petogodišnjeg mandata", rekao je Selaković.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: