Sindikat Sloga: Na jarbol staviti zastavu Vranja sa pelenom kao simbol omalovažavanja radnika

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" preporučili su gradonačelniku Vranja da na jarbolu, čije je postavljanje najavio na ulazu u grad, bude zastava sa "pelenom", kao simbolom stečenog imidža omalovažavanja radnika u tom gradu.

Posle najave gradske vlasti Beograda da će na Ušću graditi jarbol od 120 metara i nekoliko manjih jarbola, čija će izgradnja koštati oko 200 miliona dinara, ideju o "jarbolizaciji" srpskih gradova podržao je i najavio gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

"Smatramo da bi simbol 'pelena' bio pravo rešenje za Vranje i njegovo promovisanje, budući da su radnici u Geoksu, ali i u drugim preduzećima u proteklom periodu dobijali otkaze, ili im namerno nisu produžavani ugovori o radu, samo zato što su ukazivali na povrede njihovih radnih prava", navodi se u saopštenju Sloge.

Dodaje se da Sloga podržava progresivne ideje gradonačelnika Vranja, uz preporuku da jarbol sa pelenom, kao simbolom, bude što veći i glomazniji, kako bi se odlično uklopio sa ostalim zastavama na ulazu u grad.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: