Stefanović prokomentarisao zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv SNS

Srpska napredna stranka je predala sve podatke o finansiranju kampanje za izbore 2012. godine i svaki dinar je potrošen transparentno i sa računa stranke, izjavio je član Predsedništva te partije Nebojša Stefanović.

Govoreći o zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka protiv SNS zbog nedostavljanja podataka o anagažovanju rumunskih marketinških kompanija Majoritas i Kondiment tokom kampanje za izbore 2012. godine, Stefanović je za N1 rekao da nije siguran da li postoji zvanična saradnja između SNS-a i tih kompanija i dodao da nije čuo za te firme konkretno.

“SNS je, kao i uvek, prijavila sve ono što je bio predmet našeg delovanja u kampanjama, sve ono što smo potrošili, svaki dinar vrlo transparentno i za razliku od mnogih drugih u kampanjama, mi smo svaki dinar potrošili sa računa naše stranke, pokazali izvore finansiranja i najveći deo je došao od broja poslanika koji SNS ima”, rekao je on.

Ističe da je stranka predala sve podatke, ali da su spremni da “uđu u razgovore” sa svima koji misle da treba još neki dodatni podatak kako bi se, kako je naveo, utvrdilo u čemu je nesporazum.

"Što se nas tiče, sve smo radili transparentno, sve smo radili javno, sve pokazali", naglasio je Stefanović.

Pomoćnica direktora Agencije za borbu protiv korupcije Katarina Dakić izjavila je da je to telo podnelo  zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv SNS zbog nedostavljanja podataka o anagažovanju marketinških kompanija.

Ona kaže da im se Insajder obratio u januaru s pitanjima koja su u vezi s prethodnim izbornim kampanjama, ali da SNS nije dostavila tražene informacije.

"Tražili smo informacije od SNS, jer se radilo o marketinškim agencijama, nismo dobili odgovor i iskoristili smo pravo da podnesemo zahtev. Sada Prekršajni sud treba da pokrene postupak i sprovede na osnovu zahteva koji smo podneli", objasnila je ona u razgovoru za N1.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: