Vesna Pešić: Prvi put sam nacionalno uvređena zbog Ane Brnabić

To što je premijerka Srbije Ana Brnabić nosila na noge ruskom ambasadoru u Srbiji stenogram svog intervjua američkoj ageniciji Blumberg predstavlja najveće poniženje Srbije do sada, rekla je za Radio Slobodna Evropa sociološkinja Vesna Pešić i dodala da se prvi put osetila nacionalno uvređenom.

"Da ona ode i da taj stenogram nosi na uvid i da se pravda ruskom ambasadoru – verujte mi, ja prvi put moram da kažem, a vi znate da ja takve stvari ne izgovaram – da nikom nije palo na pamet da ovoliko ponizi Srbiju kao što je ona učinila", ukazala je Pešić.

Dodala je čak i da je Brnabić napravila grešku zbog neiskustva, "neprihvatljivo je da ona ide ambasadoru ili bilo kome drugome i da nosi nekakav stenogram na noge".

"Ona, izgleda, zaboravlja da drži najvišu političku funkciju u našoj državi", istakla je Pešić.

"Da ona ide da se pravda nekakvom ambasadorčiću tamo, a i sama sam bila ambasador, to je apsolutno nezamislivo i moram da vam kažem da sam se prvi put nacionalno uvredila", zaključila je Pešić.

Predstavnica ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova rekla je da je srpska premijerka Ana Brnabić ruskom ambasadoru u Beogradu, Aleksandru Čepurinu, predala stenogram intervjua za agenciju Blumbergkako bi dokazala da je njena izjavao o izboru između EU i Rusije pogrešno interpretirana.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: