Vučić: Nezaposlenost će pasti ispod 10 odsto - garantujem

Aleksandar Vučić kaže da garantuje da će Vlada Srbije spustiti nezaposlenost ispod 10 odsto. 

"U Beogradu nikada nije bilo manje nezaposlenih, danas ih je manje od 100.000", rekao je Vučić i dodao da zapošljavanje može biti još uspešnije. 

Vučić je podsetio da je aktuelna vlada, čiju okosnicu čini Srpska napredna stranka, zatekla nezaposlenost na nivou od 26 odsto, i da je od 2012. godine do danas stopa nezaposlenosti upola manja, a biće još niža.

"Ne obećavam, garantujem da ćemo nezaposlenost spustiti ispod 10 odsto", rekao je Vučić po povratku iz Istanbula gde je učestovovao na Svetskom naftnom kongresu.

Prema njegovim rečima, Srbija je prošla teške reforme i sada je pitanje "tehnike" da se održi trend i da se ne prave greške. On je dodao da je za reforme zahvalan bivšem ministru finansija Lazaru Krstiću.

"Rashodi na penzije bili su 30 odsto ukupnih javih rashoda u Srbiji, odnosno svaki treći dinar išao je na penziju, što je bilo neodrživo", kazao je Vučić. 

Vučić je naveo da mu je prioritet da investirore dovede u Kraljevo, jer je to grad u koji decenijama nije otvorena nova fanrika. Dodao je da u cilju dovođenja investitora svim zaiterosovanim nudi i helikopter, kako bi obišli više lokacija i izabrali mesto u koje žele da ulažu.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: