Vučić: Povući ću se s čela SNS početkom 2019.

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da će se na kongresu partije, početkom januara 2019. godine, povući sa njenog čela i tada će predložiti svog naslednika.

Gostujući na televiziji Hepi, on je istakao da je pomogao da SNS napravi promene u političkim procesima u zemlji i da Srbija trasira svoj put, dodavši da "ljudi u Srbiji traže borce, one koji imaju hrabrost da nešto urade".

Vučić je konstatovao da opozicija zamišlja da će doći na vlast 2020. ili 2021. godine i ocenio da se to neće desiti, jer će za predsednika SNS da izabere naslednika koji će "praviti dobre rezultate".

Vučić je rekao i da je skeptik po pitanju uspeha pregovora o Kosovu, ali da "moramo da živimo za našu budućnost, za našu decu".

"Pitanje Kosova ne može tek tako da se reši, ali niko nema hrabrosti da saopšti istinu u lice. To ne znači da ćemo priznati Kosovo, zaboravite tu glupost", rekao je on.

Vučić je kazao da zato treba da se razgovara šta će sa Prištinom da se radi ubuduće, "da li je naša politika da imamo zamrznuti konflikt, ili da to rešavamo", istakavši da neće da prejudicira kakav će biti rezultat razgovora u Briselu.

Vučić je ponovio i da je u Srebrenici 1995. godine počinjen veliki zločin, iz koga svi treba da izvuku pouke kako se ne bi nikome i nikada ponovio.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: