Vučić: Stenogram me ne zanima, znam šta Ana misli i želi


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne zna da li je premijerka Srbije Anu Brnabić dala traskript svog intervjua ruskom ambasadoru i da ima apsolutno poverenje u nju. Na pitanje N1 da li bi on nekom ambasadoru dao transkript svog razgovora, predsednik je izbegao da da konkretan odgovor.

"Ne znam da li je ko davao bilo kakve transkripte. Niti me to zanima. Znam šta Ana misli, znam šta želi. Znam na kakvom putu se nalazi Srbija i uveren sam da će takvu politiku vlada Srbije voditi. Za to postoji većina u vladi i u Skupštini Srbije", rekao je Vučić posle ceremonije predavanja sablji najboljim oficirima u 60. klasi Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane.

Rekao je da nije slučajno izabrao Brnabić za premijerku, da je dugo o tome razmišljao i da zna da je ozbiljna i odgovorna žena.

"I uveren se da se zbog tih reči neću pokajati", dodao je predsednik.

Istakao je da se Srbija nalazi na evropskom putu, a da je suština srpske politike bila upravo u tome da joj niko ne postavlja ultimatume vezane za prijateljstva.

Prema Vučićevim rečima, to će biti snaga srpske politike, "da popu kažemo pop, a bogu bog, da svakome možemo da kažemo šta mislimo, da sarađumeo sa NATO ali i sa Rusijom, a da sačuvamo svoje".

Na pitanje N1 da li bi on nekom stranom ambasadoru dao transkripte svog razgovora, on je odgovorio: "Vrlo ste vešt i obučen novinar, ali već sam odgovorio na to pitanje. Ali vešt sam i ja kada na nešto želim ili ne želim da odgovorim".

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je da je srpska premijerka dala ruskom ambasadoru stenogram intervjua za američku agenciju Blumberg kako bi ga uverila da je loše interpretirana njena izjava da bi Srbija pre izabrala EU nego Rusiju.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: