Gondola na Zlatiboru dobila građevinsku dozvolu

Ministarstvo građevine izdalo je građevinsku dozvolu za gondolu na Zlatiboru. Ministarstvo je saopštilo da je dozvolu izdalo, pošto je Opština, posle tri nepotpune prijave podnela ispravnu dokumentaciju, i pozvalo nadležne da na vreme pripreme i dokumentaciju za ostale faze gradnje ukoliko žele da dobiju dozvolu na brz i efikasan način.

"Ovaj primer dokazuje da u Srbiji politički motivisani pritisci i zaobilaženje propisa nisu način da se dođe do dozvole za gradnju, već je način poznat i isti za sve investitore - podnošenje potpune dokumentacije bez tehničkih propusta", navodi se u saopštenju.

Gondola na Zlatiboru bila je predmet sukoba predsednika Opštine Čajetina i lidera Zdrave Srbije Milana Stamatovića i ministarke građevine Zorane Mihajlović.

Predsednik opštine Čajetina organizovao je i nekoliko radnih akcija za izgradnju gondole, iako taj projekat nije imao građevinsku dozvolu, a nekoliko stotina Zlatiboraca je u maju protestovalo ispred zgrade Ministarstva u Beogradu.

Prema dosadašnjem planu, gondola Gold Zlatibor treba da ima devet kilometara i biće najduža te vrste na svetu. Trasa od centra Zlatibora do vrha Tornik košta 13 miliona evra, a projekat je finansirala Opština Čajetina.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: