Vulin: Vrhovni komandant Vučić naložio mere da vojnici žive bolje

"Po nalogu vrhovnog komandata Vojske Srbije (Aleksanda Vučića) ministarstvo već radi na donošenju čitavog paketa mera koje će značajno popraviti materijalni položaj svih pripadnika naše vojske", istakao je Vulin.

On je kazao da Srbija jača svoju armiju, oprema je najsavremenijim oružjem i remontuje ono što ima, ali da to nije dovoljno ukoliko nema zadovoljne i osposobljene vojnike, sigurne u svoju vojsku i svoju državu.

Vulin je istakao da Srbija ima dovoljno vojske i ocenio da su i svi građani posvećeni odbrani svoje zemlje.

Na pitanje novinara da li smatra da je potrebno uvesti obavezni vojni rok, Vulin je odgovorio da to nije pitanje za pojedinca već za čitavo društvo.

"Postoje razlozi i za i protiv. Ima velikih i moćnih zemalja koje imaju obavezu služenja vojnog roka i one koje nemaju tu obavezu", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, eventualno uvođenje obaveznog vojnog roka nije pitanje samo novca već i da li u društvu postoji konsenzus za tako nešto.

"Uvođenje obaveznog služenja vojnog roka ne može biti vraćeno 'preko noći'. To je velika promena, kao što je bila i velika promena ukidanje obaveznog vojnog roka", istakao je Vulin.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: